De wereldwijde beurzen staan al weken onder druk. Het coronavirus zorgt er voor dat de wereldeconomie mogelijk in een vertraging terecht komt. En als gevolg daarvan nemen steeds meer beleggers afscheid van hun aandelen. De hardst geraakte sectoren zetten wij voor u op een rij.

Sommige beurzen zijn op dit moment niet ver verwijderd meer van een officiële Bear Market. Daar is sprake van als een index met meer dan 20% in waarde weet te dalen. Voorlopig hebben de meeste beurzen nog te maken met een beurscorrectie (meer dan 10% daling), maar een Bear Market ligt op de loer.

Dit zijn de verliezers van 2020

Sommige sectoren zijn officieel al in een Bear Market terecht gekomen. De mannen van Bespoke hebben de koersschade bij alle sectoren in beeld gebracht. Op de bovenstaande staafgrafiek is te zien dat de energiesector op dit moment de grote verliezer van het coronavirus is. Zo noteert de energiesector dit jaar meer dan 30% lager. Afgelopen vrijdag liepen de verliezen binnen deze sector nog verder op nadat bekend werd gemaakt dat Rusland niets ziet in de plannen van de OPEC om de olieproductie te reduceren.

Ook de bankensector zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Zo noteert de bankensector op dit moment bijna 20% lager. En dat is met name te danken aan het gewijzigde monetaire beleid. De verlaagde rente van de Fed zorgt er voor dat de rentemarges onder druk staan. Daarnaast is er de verwachting dat de rente nog verder verlaagd gaat worden. Met alle gevolgen van dien voor de bankensector.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar