Afgelopen week besloot de Amerikaanse centrale bank om een nood renteverlaging door te voeren. De Amerikaanse rentestand werd met 50 basispunten verlaagd. Uit onderzoek van Deutsche Bank blijkt dat de kans groot is dat een verdere renteverlaging onderweg is. Tenminste, dat voorspelt het verleden.

Fed-voorzitter Jerome Powell liet afgelopen week weten dat de renteverlaging er voor moet zorgen dat de economische gevolgen van het coronavirus zoveel mogelijk beperkt worden. Sinds het jaar 2008 hebben we niet meer meegemaakt dat de Fed een nood renteverlaging doorvoerde.

Gaat de Fed de rente opnieuw met 50 basispunten verlagen?

Het eerstvolgende officiële rentebesluit staat gepland op 18 maart. Volgens de economen van Deutsche Bank is de kans groot dat de Amerikaanse centrale bank dan een nieuwe renteverlaging zal gaan doorvoeren. Zo is op de bovenstaande tabel te zien dat de Fed tijdens alle voorgaande nood renteverlagingen tijdens het eerstvolgende rentebesluit opnieuw de rentestand verlaagde. In dat geval mogen beleggers dus rekenen op een nieuwe renteverlaging met 50 basispunten.

Gaat de Fed binnenkort opnieuw de rente verlagen?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)