De wereldwijde aandelenmarkten hebben een fantastisch beursjaar achter de rug liggen. Tijdens het afgelopen jaar wisten de meeste beurzen te stijgen naar nieuwe recordkoersen. Volgens de meeste analisten moeten beleggers dit jaar niet rekenen op een herhaling van het afgelopen beursjaar. Een belangrijke technische indicator denkt daar echter heel anders over. Deze indicator voorspelt namelijk juist verder stijgende beurskoersen.

De eerste handelsdagen van het nieuwe beursjaar zitten er alweer op. Op dit moment is de stijgende trend nog steeds intact en een oud beursgezegde leert ons dat we vooral niet tegen de trend in moeten handelen. De stieren lijken namelijk nog steeds volledig de regie in handen te hebben.

Deze indicator voorspelt een vervolg van de beursrally

Technisch analist Cam Hui deelde op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is de koers van de Dow Jones Global Index in beeld gebracht. Deze index wordt gevormd door de beurzen afkomstig uit heel de wereld. Tevens is op deze grafiek de MACD-indicator in beeld gebracht. En deze indicator is onlangs op maandbasis gerekend in de ‘groene zone’ terecht gekomen.

Sinds het jaar 2000 wist de Dow Jones Global Index altijd in waarde te stijgen nadat de MACD-indicator een ‘koop signaal’ wist af te geven. De laatste keer vond dit plaats aan het einde van 2016. Dat wist destijds te leiden tot een indrukwekkende beursrally tijdens de daaropvolgende 12 beursmaanden.

Beschikt deze beursrally nog over voldoende groeipotentieel?