Nu de handelsoorlog volop aan de gang is, zijn investeerders op zoek naar beleggingen die tegen een stootje kunnen. Algemeen gezien is goud een goede investering maar er zijn ook aandelen die waardevast blijven in moeilijke tijden. Zo lijken softwarebedrijven goed bestand te zijn tegen de turbulentie, bedrijven zoals Microsoft, Salesforce en Twilio bijvoorbeeld.

Het lijkt onmogelijk maar toch zijn er technologieaandelen die het relatief goed doen in tijden van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Wall Street analisten en investeerders, waaronder Carl Icahn, richten zich steeds meer op aandelen van softwarebedrijven omdat gebleken is dat deze nauwelijks last ondervinden van de situatie.

Weerbaarheid

Aandelen van bedrijven zoals Microsoft, Twilio en Salesforce zijn niet volledig bestand tegen de handelsoorlog, maar ze houden zich sterk en presteren beter dan andere aandelen op de financiële markten. Het is voornamelijk zo dat er aandelen zijn die zelfs een goed rendement halen en aandelen die hun verliezen heel goed weten in te perken, vooral gezien de neerwaartse druk.

They’re a safe haven right now. Software names are not exactly recession proof, but they’re more resilient to downturn.

Miljardair Carl Icahn is alleszins een grote voorstander van aandelen van softwarebedrijven. Het aandeel van Cloudera wist zelfs 37 procent te stijgen vorige maand, maar Icahn bevestigt dat opportuniteiten zoals deze zeldzaam zijn in deze periode. Over andere softwarebedrijven is hij minder ‘bullish’ want gemiddeld gezien wordt er niet veel rendement gehaald tegenwoordig.

Algemeen gezien vinden analisten het moeilijk om ‘bearish’ te zijn omtrent technologieaandelen, zelfs in tijden van een handelsoorlog. Beleggers weten dat deze sector één van de meest aantrekkelijke sectoren is waar de rendementen nog behoorlijk hoog kunnen oplopen.

Bronnen: CNBC

Foto: Elchinator – Pixabay

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger