Telecomaandelen zijn niet bepaald het type aandelen die je op korte termijn een hoop rendement zullen bezorgen. Investeren in telecom wordt eerder gedaan op lange termijn door beleggers die liefst niet te veel risico nemen. Volgens Morningstar zijn telecomaandelen inderdaad geen slechte keuze voor wie relatief veilig en op langere termijn wil beleggen omwille van het dividend dat meestal wordt uitgekeerd en de voorspelbare bedrijfsresultaten.

Het zijn niet meteen de meest hippe aandelen omdat beleggers er niet snel ‘rijk’ van worden op korte termijn. Daarvoor zijn technologieaandelen een betere keuze. Beleggers die echter op zoek zijn naar meer zekerheid, kunnen volgens Morningstar beter terecht bij telecombedrijven. Deze bedrijven zijn voorspelbaar en keren vaak een deel van de winst uit.

AT&T

Morningstar tipt dit Amerikaanse telecombedrijf omwille van zijn beurswaarde. Het is het grootste telecombedrijf in de Verenigde Staten van Amerika en heeft een bijzonder goede reputatie. Tijdens het derde kwartaal wisten ze 645.000 nieuwe klanten te strikken. Dat is veel beter dan analisten hadden voorspeld. Zij gingen uit van een verlies van 9.000 ‘subscribers’.

AT&T keert een bruto dividend uit van 7,6 procent. Morningstar hanteert een koopadvies met als koersdoel 37 dollar, dat is 10 dollar hoger dan de huidige beurskoers.

Vodafone Group

Het Britse Vodafone staat ook op de kooplijst van Morningstar. Hun netwerk is bijzonder groot in de Europese Unie. In landen zoals Duitsland, Italië en Spanje bezitten ze namelijk het grootste netwerk van de markt. Wegens hun aantrekkelijk dividend van 7 procent en ondergewaardeerde notering, vinden de analisten van Morningstar het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd.

Orange

Ook het Franse telecombedrijf Orange wordt in de gaten gehouden door Morningstar. Wegens de coronacrisis werd het dividend verlaagd naar 3,9 procent maar dit zou slechts tijdelijk zijn. De marges liggen volgens Morningstar echter hoger dan bij de concurrentie vanwege hun trouwe klantenbasis. Dit aandeel maakt geen gekke sprongen, zelfs niet in tijden van corona.

Bronnen: US News

Foto: PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>