Gisteren wist de Dow Jones index de magische grens van 30.000 punten te doorbreken. Voor Trump was dat reden genoeg om een onverwachte persconferentie in te lassen. Toch had de pers geen mogelijkheid om vragen te stellen. Weten de beurzen ook de komende weken verder in waarde te stijgen?

Er heerst op dit moment optimisme op de beursvloer. Tijdens de voorbijgaande weken wisten de wereldwijde beurzen stevig in waarde te stijgen en als gevolg daarvan zijn veel beleggers teruggekeerd naar de aandelenmarkten. Opvallend genoeg deelt het ‘slimme geld’ niet mee in deze feestvreugde.

Het Slimme Geld waarschuwt voor een nieuwe beursdaling

Als we het over het ‘slimme geld’ hebben, dan gaat het veelal om fondsbeheerders. Hun acties zijn van groot belang voor de richting van de beurzen, omdat zij een groot deel van het beleggingskapitaal vertegenwoordigen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Yuriy Matso, is te zien dat het ‘slimme geld’ tijdens de afgelopen week haar verkoopniveau opschroefde, terwijl de beurzen in diezelfde periode stevig in waarde wisten te stijgen.

Een soortgelijke situatie is waarneembaar aan het einde van 2019 en het begin van 2020. Destijds was er ook al gedurende enige tijd sprake van een verhoogd verkoopniveau onder het ‘slimme geld’. Uiteindelijk wist dat te leiden tot een historische beurscrash die de geschiedenisboeken in is gegaan als de ‘coronacrash’. Moeten we nu vrezen voor een nieuwe beurscrash?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)