Sinds de financiële crisis hebben de banken- en de energiesector het al lastig. Tijdens de afgelopen 12 jaar hebben deze sectoren aanzienlijk terrein moeten inleveren. Met name als je de prestatie van deze sectoren afzet tegenover de andere sectoren. Toch kan een trenddraai nabij zijn.

Op dit moment zijn er maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd zijn in een belegging in bank- en energieaandelen. Tijdens de afgelopen jaren hebben beide sectoren immers niet bepaald een goede reputatie opgebouwd. Toch is het juist binnen deze sectoren mogelijk om in relatief korte tijd behoorlijk veel rendement te behalen. Belangrijk is echter wel dat het juiste instapmoment gekozen wordt.

Gaan deze twee sectoren opnieuw een inhaalslag maken?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Refinitiv Datastream, is te zien dat de banken- en de energiesector samen op dit moment nog ‘slechts’ 19,4% van de totale marktwaarde van de wereldwijde beurzen vertegenwoordigen. Dit is de laagste stand ooit gemeten. Op de grafiek is tevens te zien dat de technologiesector op dit moment even veel waard is als de energie- en de bankensector samen. In de geschiedenis is dit slechts één keer eerder voorgekomen. Dat was in het jaar 2000. Dat vormde destijds het startsein voor een aanzienlijk beursdaling binnen deze geliefde sector. Tijdens de jaren die volgden wisten de energie- en bankaandelen juist stevig in waarde te stijgen.

Gaat het verleden zich herhalen?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis