Jarenlang wisten Amerikaanse aandelen een betere prestatie af te leveren dan Europese aandelen. Langzaam maar zeker begint daar echter verandering in te komen. Zo wisten tijdens de afgelopen weken juist Europese aandelen in positieve zin op te vallen. En een zeldzame winstreeks kan er ook de komende tijd voor zorgen dat Europese aandelen goed blijven presteren.

Amerikaanse aandelen zijn nog steeds de meest populaire aandelen ter wereld. Dat is op zich niet verwonderlijk, want de Amerikaanse economie is ook de grootste economie ter wereld. Wat dat betreft is het niet vreemd dat internationale beleggers met name interesse hebben in aandelen uit dit land.

Dit onderzoek voorspelt een verdere koersstijging bij Europese aandelen

Opvallend genoeg is de interesse in Amerikaanse aandelen onder Europeanen tijdens de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. En deze interesse heeft alles te maken met de fantastische beursprestatie van Amerikaanse aandelen. Zo wisten de Amerikaanse beurzen tijdens de afgelopen jaren een beduidend betere prestatie af te leveren dan de Europese beurzen.

Toch begint er langzaam maar zeker een verandering in dat beeld te ontstaan. Zo wisten de Europese aandelen tijdens de afgelopen weken te outperformen en dat heeft zelfs geleid tot een indrukwekkende winstreeks. Tijdens de handelssessie van dinsdag werd immers de zevende opeenvolgende groene handelsdag gerealiseerd bij de MSCI Europe Index. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat dit sinds het jaar 1995 slechts 8 keer eerder is voorgekomen. Tijdens alle voorgaande keren noteerden de Europese beurzen een jaar later hoger. De gemiddelde beursstijging liep daarbij uiteen tussen de 17 en 24 procent. Een uitstekend vooruitzicht dus.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar