Beleggers en investeerders die zo rijk willen worden als beursgoeroe Warren Buffett, kunnen maar beter niet aarzelen om te starten met beleggen. Zijn advies van 1999 is nog altijd van toepassing, namelijk nu starten en niet wachten tot morgen. Met andere woorden, benut zoveel mogelijk tijd door ofwel vroeg te beginnen en/of een lang leven te leiden.

De 68 jarige Warren Buffett is een icoon binnen de beleggerswereld. Door vroeg te starten en goede keuzes te maken, heeft hij zijn aandelenportefeuille weten te groeien tot een slordige 100 miljard dollar. Voornamelijk het principe van samengestelde interest heeft hem geen windeieren gelegd. Hij vergelijkt deze methode met het sneeuwbaleffect.

Start early. I started building this little snowball at the top of a very long hill. The trick to have a very long hill is either starting very young or living to be very old.

Het Orakel van Omaha zei dat, mocht hij in het jaar 1999 afgestudeerd zijn, hij 10.000 dollar zou investeren in kleinere bedrijven. Enerzijds omdat hij dan meer aandelen kan kopen wegens de lagere koersen, anderzijds omdat de grote investeerders deze meestal over het hoofd zien.

I probably would focus on smaller companies because I would be working with smaller sums and there’s more chance that something is overlooked in that arena.

Indexfondsen

Warren Buffett benadrukt het belang van grondig opzoekwerk en dat beleggers en investeerders moeten vertrouwen op hun kennis en intuïtie. Iemand anders zijn advies opvolgen zonder zelf ‘research’ te doen is volgens hem ‘not done’.

Daarenboven is hij ook een grote liefhebber van indexfondsen. Hij raadt beleggers aan om te beleggen in een S&P 500-fonds met lage kosten en regelmatig bij te kopen zodat de positie blijft groeien. Vooral als het marktsentiment negatief is en er veel koopkansen zijn op de markten. Het is volgens Buffett net dan dat er interessante koopjes zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: Freeimage4life – Flickr – CC0 0.1

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>