Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de meeste beurzen zich te herpakken van de koersdaling die daarvoor had plaatsgevonden. Opnieuw werd duidelijk dat de stieren niet van plan zijn om de touwtjes uit handen te geven. Elke beurscorrectie wordt nog steeds aangegrepen om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. Toch is het nog maar de vraag of dit wel het geschikte moment is om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen.

Steeds meer beleggers raken overtuigd van de onverwoestbaarheid van de stier. En dat is ook niet verwonderlijk te noemen, want al sinds de bodem van maart 2020 is de stier oppermachtig. Toch moeten beleggers altijd rekening houden met een trenddraai bij de indices. Het verleden wijst immers uit dat een stijgende trend niet eeuwig intact kan blijven.

Komt er een abrupt einde aan de stijgende trend?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Alastair Williamson, is te zien dat deze trenddraai eerder dan verwacht kan gaan plaatsvinden. Zo is er een bijzondere divergentie ontstaan tussen de MSCI World Index en de MSCI Emerging Markets Currency Index. Deze divergentie was voor het laatst zichtbaar tijdens het begin van 2020. Destijds werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met een trenddraai en vond de coronacrash plaats.

De redding zou een zwakkere dollar zijn. Op het moment dat de dollar immers terrein moet inleveren ten opzichte van de valuta’s uit de groeimarkten, zal de MSCI Emerging Markets Currency Index in waarde gaan stijgen. Mocht die zwakke dollar niet komen, dan kan het beursfeestje binnen afzienbare tijd ten einde komen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar