Als we een blik werpen op de beursborden dan zou je kunnen stellen dat het nog niet zo slecht met de beurzen gesteld is. Uiteraard noteren de meeste indices nog steeds fors onder het hoogtepunt dat in januari bereikt werd, maar de echte beursschade blijft vooralsnog uit. Dat is echter niet bij alle aandelen het geval.

Op Wall Street staan de meeste indices er nog steeds redelijk goed voor. Volgens kenners is dit onder andere te danken aan het feit dat de ‘grote jongens’ er op dit moment voor zorgen dat de indices goed blijven liggen. Aandelen als Microsoft, Apple, Amazon en Alphabet wisten tijdens de afgelopen handelsweken fors in waarde te stijgen. En aangezien hun belang in de totale index behoorlijk groot is, is het niet verwonderlijk dat ook de Amerikaanse indices goede zaken wisten te doen.

Winnaars van vandaag kunnen de verliezers van morgen zijn

Toch moeten beleggers niet vergeten dat heel veel individuele aandelen er vandaag de dag niet goed voorstaan. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, het koersplaatje van General Electric in beeld gebracht. Dit bekende Amerikaanse aandeel wist afgelopen week de laagste notering in 30 jaar tijd te bereiken. En dat is best bijzonder te noemen, want in het verleden was dit aandeel nog in de top 5 van grootste Amerikaanse bedrijven te vinden.

Deze grafiek maakt duidelijk dat de winnaars van vandaag de verliezers van morgen kunnen zijn. Binnen de financiële markten kan alles razendsnel veranderen. Daarom is het van groot belang om het kaf van het koren te scheiden.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>