Goud weet al enkele jaren beter te presteren dan zilver. Eigenlijk is die trend al sinds het jaar 2011 van kracht. Tijdens de afgelopen maanden wist de interesse in het gele edelmetaal flink op te laaien. Het ‘kleine broertje’ werd echter door beleggers vaak genegeerd. Mogelijk komt er aan die trend binnenkort een einde.

In verschillende valuta’s gemeten noteert de goudprijs op dit moment rond haar recordniveau. En het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens ook in dollars gemeten de goudprijs weet te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Bij zilver ziet het koersplaatje er compleet anders uit. Eigenlijk beweegt de zilverprijs al jaren zijwaarts.

De zilvermarkt kan in waarde exploderen

Tijdens de afgelopen maanden is het koersplaatje rondom de zilverprijs aanzienlijk verbeterd. Tijdens de afgelopen weken wist de zilverprijs immers beduidend beter te presteren dan de goudprijs. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat deze ‘outperformance’ niet op een toevallig moment plaatsvond. De onderkant van het trendkanaal werd namelijk enkele weken geleden bereikt.

Dit trendkanaal vertegenwoordigt de Silver/Gold Ratio. Op de grafiek is te zien dat er al sinds het jaar 2011 sprake is van een dalende trend. Met andere woorden: al jaren weet goud beter te presteren dan zilver. Gezien het feit dat deze ratio overtuigend is opgeveerd vanaf de steunlijn, kunnen de rollen nu omgedraaid worden. In dat geval kan de zilvermarkt in waarde exploderen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!