Op Wall Street zijn er nog steeds geen nieuwe recordkoersen gevallen. Toch is een groot gedeelte van de analisten nog steeds overtuigd dat die recordkoersen binnenkort weer gaan vallen. Volgens andere analisten kan dat scenario afhangen van de situatie rondom de Duitse beurs. De grafiek van de DAX index is misschien wel de belangrijkste grafiek in de wereld.

Ryan Detrick, van LPL Financial, deelde op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de Duitse beurs tijdens de afgelopen twee jaar een zogenoemd hoofd-en-schouderpatroon heeft gevormd. Dit patroon staat binnen de technische wereld bekend als een belangrijk toppatroon.

Grafiek van de Duitse beurs is mogelijk leidend voor andere indices

Volgens Detrick kan de Duitse beurs een sterk ‘Bullish’ teken afgeven op het moment dat de index boven de ‘neklijn’ weet te sluiten. Volgens Detrick zou daarmee het hoofd-en-schouderpatroon worden ontkracht. En in dat geval zou de stijgende trend nog steeds intact zijn en mogen beleggers zelfs rekenen op een nieuwe impulsbeweging.

Toch moeten beleggers ook rekening houden met het andere scenario. Indien de Duitse beurs de neklijn niet opwaarts weet te doorbreken, dan blijft het toppatroon nog steeds intact. En in dat geval was de stijging van de afgelopen twee maanden slechts een herstelbeweging binnen een dalende trend.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)