De laatste handelsdagen van het jaar zijn aangebroken. Het is uiteindelijk een historisch beursjaar geworden. Aan het einde van 2018 hadden maar weinig analisten gerekend op een koersstijging in 2019. Op dit moment noteert de winstteller op Wall Street boven de 25%. En daarmee is dit het beste beursjaar sinds het jaar 2013. Een sector wist daarbij in positieve zin op te vallen.

Op Wall Street zijn de aandelen onder te verdelen in 11 sectoren. En alle sectoren noteren op dit moment hoger dan tijdens de slotstand van 2018 het geval was. Dat is ook niet zo verwonderlijk gezien de gigantische beursrally die dit jaar op de beursvloer zichtbaar was. Van die elf sectoren weten slechts drie sectoren beter te presteren dan de index.

De technologiesector is de grote winnaar van dit beursjaar

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bespoke Investment Group, is te zien dat de technologiesector dit jaar in positieve zin weet op te vallen. Zo noteert de technologiesector op dit moment ruim 45% hoger. En daarmee is deze sector met afstand dé best presterende sector van het jaar.

Ook de financiële sector en de communicatiedienstensector weten dit jaar in positieve zin op te vallen. Beide sectoren weten dit jaar iets beter te presteren dan de S&P 500 index zelf. De minst presterende sector is de energiesector. Deze sector noteert op dit moment slechts 6% hoger dan tijdens de slotstand van 2018 het geval was.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS