Het eerste deel van het handelsjaar 2019 ligt alweer achter de rug. Tijdens dit eerste deel van het jaar werden beleggers getrakteerd op een forse beursstijging. Op dit moment noteert de S&P 500 index zelfs 20% hoger dan de slotstand van 2018. En dat betekent de beste beursstart sinds het jaar 1998.

Tijdens de afgelopen maanden zijn beleggers getuigen geweest van sterk stijgende beurskoersen. Deze stijgende beweging was voor een groot deel te danken aan de centrale banken. Zo is duidelijk geworden dat de centrale bankiers er alles aan zullen doen om de economie zoveel mogelijk te stimuleren. En dat is iets wat beleggers maar al te graag horen.

Goede beursstart hoeft geen goed nieuws te betekenen voor de rest van het jaar

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Charlie Bilello, is te zien dat de S&P 500 index na 133 handelsdagen een winst heeft gerealiseerd van 20,2%. Sinds het jaar 1928 wist de S&P 500 index het al wel vaker erg goed te doen tijdens het eerste deel van het jaar. Het jaar 1933 spant, met een winst van 51,7%, daarbij de kroon.

Toch hoeft een goede start van het beursjaar niet direct ook goed nieuws te betekenen voor het laatste deel van het jaar. Zo leverde de S&P 500 index bij de vier beste beursstarten ooit telkens waarde in tijdens het laatste deel van het beursjaar. In het jaar 1987 leidde dat zelfs tot een daling van bijna 20%.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.