Tijdens de afgelopen maanden zijn de waarde-aandelen weer in trek geraakt. Dit zijn aandelen van beursgenoteerde bedrijven die door de jaren heen bewezen hebben dat ze ‘stabiel’ kunnen presteren en tevens een mooi dividend uitkeren. Als gevolg daarvan zijn de kleinere aandelen in het vergeethoekje geraakt. Mogelijk is dit juist hét moment om in deze aandelengroep te investeren.

Om ‘veilig’ te beleggen in kleinere aandelen is het vaak verstandig om te investeren in een mandje met aandelen. Dit kan via een investering in een ETF of in een index. Op die manier investeer je indirect in tal van kleinere aandelen. Voor Amerikaanse kleine aandelen kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van de S&P Small Cap 600 index. Deze index bestaat uit de 600 kleinste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven.

Small Cap aandelen kunnen sterk profiteren van de eindejaarsrally

Tijdens de afgelopen maanden heeft de S&P Small Cap 600 index beduidend minder goed gepresteerd dan de S&P 500 index. Dat beeld zou echter de komende weken kunnen gaan omslaan. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van xTrends, is namelijk te zien dat de S&P Small Cap 600 index aangekomen is in de beste periode van het jaar. Gemiddeld gezien weet deze index tijdens de laatste tweeëneenhalve maand van het jaar fors in waarde te stijgen.

Traditioneel gezien weten de kleinere aandelen dus het beste te profiteren van de eindejaarsrally. Zal dat dit jaar opnieuw het geval zijn? In dat geval doen beleggers er verstandig aan om zo snel mogelijk te switchen naar de kleinere aandelen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!