Een verrassende wending op de beurzen, de koers van Tesla ging fors omhoog donderdag. Beleggers en investeerders die in een short-positie zaten, hebben gezamenlijk 1 miljard dollar verloren door de stijging van 17,67 procent. Het aandeel van Tesla sloot de handelsdag af net onder de 300 dollar. Tesla is het meest geshorte aandeel op de Amerikaanse beurzen.

Investeerders en beleggers die tegen Tesla hebben gegokt door short-posities in te nemen, zullen donderdag flink gevloekt hebben. Het aandeel schoot namelijk met 17,67 procent omhoog naar 300 dollar per stuk. Het was de beste beursdag voor Tesla sinds 2013 en dat hebben shorters geweten.

De stijging donderdag deed bijna 70 procent van alle short-posities sneuvelen, goed voor een verlies van ongeveer 1 miljard dollar. Daarmee lijkt de voorspelling van CEO Elon Musk begin dit jaar uit te gaan komen, hij tweette begin dit jaar dat ‘short sellers are going to feel the burn’.

Shorters

Shorters die er al inzitten van begin dit jaar, hebben nog rendement gezien het jaarrendement nog altijd 11 procent in het rood zit. Tesla is het meest geshorte aandeel van de Amerikaanse beurzen en de meest geshort autobouwer van de wereld, dat komt omdat het bedrijf de afgelopen jaren flink in de penarie heeft gezeten door problemen met de productie en levertermijnen.

Elon Musk heeft de afgelopen jaren de strijd aangebonden met shorters, oftewel met investeerders die niet geloven in zijn bedrijf. Via Twitter stuurt hij regelmatig berichten de wereld in met de bedoeling om shorters lik op stuk te geven. Met de meest recente stijging haalt hij alvast een slag thuis. Toch blijven marktkenners sceptisch over de winstgevendheid van Tesla.

Bronnen: CNBC

Foto: Blomst – Pixabay

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger