De aandelenmarkten zijn bezig aan een van de slechtste handelsweken ooit. Bij de meeste beurzen staat de verliesteller op dit moment op minstens 10%. En tijdens de laatste handelsdag van deze week kan die verliesteller nog verder gaan oplopen. De Europese beurzen zijn in ieder geval vandaag uiterst negatief uit de startblokken gekomen.

Het coronavirus is niet meer weg te denken uit het dagelijkse nieuws. Bij elke krant staat het dodelijke virus op de voorpagina. En ook op de nieuwswebsites wordt er gestrooid met nieuwsberichten over het coronavirus. Binnen de Europese landsgrenzen weet het virus zich ook steeds verder te verspreiden.

De verliesteller loopt in een rap tempo verder op

Doordat het coronavirus een deel van de economische activiteiten stil legt, maken steeds meer beleggers zich zorgen over de economische gevolgen van dit virus. Diverse economen hebben al laten weten dat een verdere verspreiding van dit virus kan leiden tot een nieuwe recessie.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat de S&P 500 index bezig is aan de slechtste handelsweek sinds het jaar 2008. De verliesteller op Wall Street noteert inmiddels boven de 10%. En gezien de verwachte opening van Wall Street zal die verliesteller hoogstwaarschijnlijk nog verder gaan oplopen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>