Aan het begin van vorige week wist de S&P 500 index nog te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Ruim een week later ziet het beursplaatje er compleet anders uit. De Amerikaanse beurs is bezig aan de slechtste handelsweek sinds het jaar 2008. En deze ommekeer is in een recordsnelheid gegaan.

Vorige week leek er nog weinig aan de hand te zijn op Wall Street. Tijdens het eerste deel van de week wisten de meeste indices nog goede zaken te doen. Op Wall Street werden er zelfs nieuwe recordkoersen op de borden getoverd. Een week later ziet de situatie er compleet anders uit. De winst van de afgelopen zes maanden is in amper zes handelsdagen compleet prijsgegeven.

Er worden nog steeds records verbroken

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat we in het verleden nog nooit zo’n snelle ommekeer hebben gezien. Vanaf de recordkoers gemeten deed de S&P 500 index er zes handelsdagen over om te dalen met minstens 10%. En dat hebben we nog nooit eerder gezien. Het vorige record werd behaald in februari 2018. Destijds werden de financiële markten ook onverwachts getroffen door een forse beurscorrectie.

Op dit moment worden dus nog steeds records verbroken. Helaas zijn deze records alleen in negatieve zin.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)