Tijdens de handelssessie van 9 maart 2009 sloot de S&P 500 index op 676,53. Deze koers bleek later het dieptepunt te zijn van de Bear Market en de start van de Bull Market die inmiddels officieel de 120 maanden gepasseerd is. Dit is inmiddels de langste Bull Market sinds de Tweede Wereldoorlog. Maar, niet de sterkste Bull Market ooit.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Financial, zijn de langste stierenmarkten in beeld gebracht (sinds de Tweede Wereldoorlog). Op deze grafiek is te zien dat de Bull Market van de late jaren ’90 voorheen de langste Bull Market was. Maar, tijdens de afgelopen maanden wist de stier dit record aan te scherpen. Toch blijft de Bull Market van de late jaren ’90 nog wel steeds de sterkste Bull Market. Tijdens die stierenmarkt wist de S&P 500 index 417% in waarde te stijgen. En dat is 100 procentpunten meer dan de huidige Bull Market.

Is de huidige Bull Market nog intact?

Overigens moet hierbij wel vermeld worden dat het nog maar de vraag is of de huidige Bull Market nog steeds intact is. Mocht de S&P 500 index tijdens de komende maanden fors dalen, zonder eerst een nieuwe recordkoers te bereiken, dan kwam er officieel tijdens het afgelopen jaar al een einde aan de langste Bull Market uit de geschiedenis.

Volgens de mannen van LPL Research is er nog iets bijzonders aan de huidige stierenmarkt. Dit is namelijk de enige Bull Market waarbinnen de S&P 500 index geconfronteerd werd met een daling van meer dan 20% (op basis van intraday). Dat gebeurde zelfs twee keer. Namelijk in oktober 2011 en december 2018.