Al enkele jaren weten Europese aandelen een minder goede prestatie af te leveren dan Amerikaanse aandelen. Als gevolg van deze ‘underperformance’ geven steeds meer beleggers vandaag de dag de voorkeur aan Amerikaanse aandelen. Toch wist een belangrijke Europese index onlangs een historische uitbraak te realiseren. En deze uitbraak kan zorgen voor een nieuwe opwaartse beweging bij Europese aandelen.

Amerikaanse aandelen zijn zonder twijfel de meest populaire aandelen ter wereld. Zij steken al jarenlang met kop en schouders boven de rest van de markt uit en die trend is tijdens de afgelopen maanden ook niet veranderd. Europese aandelen staan op plek 2 als het gaat om de meest populaire aandelen ter wereld. En het is goed denkbaar dat Europese aandelen de komende tijd aan populariteit zullen gaan winnen.

Dit is het ideale moment om te switchen naar Europese aandelen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de Europese Stoxx 50 index tijdens de afgelopen week wist te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Deze index bestaat uit de 50 grootste Europese beursgenoteerde bedrijven en kan gezien worden als een graadmeter voor de gehele Europese aandelenmarkt.

Op de grafiek is ook te zien dat de Stoxx 50 index ruim 6 jaar lang geconfronteerd werd met een stevige weerstandszone. Deze zone is nu definitief doorbroken en volgens de wetten van de technische analyse gaat er in dat geval een nieuwe opwaartse beweging van start.

Is dit het ideale moment om te switchen naar Europese aandelen?

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar