Miljardair Ray Dalio, oprichter van één van ‘s werelds grootste hedgefondsen, was ooit sceptisch over de toekomst van bitcoin. Echter zei hij onlangs dat bitcoin zijn respect heeft verdiend. De miljardair zou zelfs een positie hebben ingenomen. Hij waarschuwt beleggers dat het grootste risico van bitcoin zijn eigen succes is en de interventies van overheden.

Er is een tijd geweest waarin miljardair Ray Dalio zwaar twijfelde aan de toekomst van bitcoin. Die twijfel heeft blijkbaar plaatsgemaakt voor vertrouwen. Tijdens een interview met CoinDesk zei Dalio dat hij zelf bitcoin heeft gekocht omdat hij er steeds meer in is beginnen geloven.

Hij blijft echter voorzichtig en ziet nog altijd risico’s voor de populaire digitale munt. Dalio beweert namelijk dat bitcoin ‘slachtoffer’ kan worden van zijn eigen succes. Dat risico zou dan komen van overheden die de digitale munt onder de knoet proberen te houden door middel van procedures en maatregelen.

The more we create savings in bitcoin, the more you might say, ‘I’d rather have bitcoin than the bond.’ Personally, I’d rather have bitcoin than a bond. And then the more that happens, then it goes into bitcoin and it doesn’t go into credit, then governments lose control of that.

Verbod op crypto?

In maart waarschuwde Dalio voor de mogelijkheid dat de Amerikaanse regering bitcoin zou kunnen verbieden (zoals het deed met goud in de jaren dertig) als ze de populaire digitale munt beschouwen als een concurrentiedreiging voor schatkistobligaties.

Maar James Ledbetter, redacteur van de fintech-nieuwsbrief FIN en een CNBC-bijdrager, beweert dat overheden bitcoin niet zomaar kunnen verbieden. Het is volgens hem technologisch gezien niet mogelijk dat, zelfs als landen en instellingen samenwerken, er een verbod komt op het handelen van cryptomunten.

Bronnen: CNBC

Foto: Daniel Dan outsideclick – Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven