De gezondheidszorg is altijd een ‘hot item’ tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Een groot deel van de Amerikanen is niet verzekerd tegen zorgkosten en daarom voerde de vorige president, Barack Obama, Obamacare in. Jaren later is er nog maar weinig van dit beleid over.

Obamacare werd in 2010 ingevoerd en moest er voor gaan zorgen dat de gezondheidszorg ook voor de arme Amerikanen betaalbaar zou worden. Trump liet tijdens zijn verkiezingscampagne al weten dat hij een felle tegenstander was van Obamacare. En tijdens zijn eerste jaar als president tekende hij direct een decreet waarin stond dat zorgverzekeraars niet langer recht hadden op subsidies voor Obamacare (omgerekend 6 miljard euro op jaarbasis). Door het wegvallen van deze steun stegen de premies voor de zorgverzekering in het land fors. Met als gevolg dat een groot deel van de Amerikanen de premies niet meer kon ophoesten.

Zorgkosten blijven stijgen

Dat de gezondheidszorg altijd een ‘hot item’ is tijdens de Amerikaanse verkiezingen is overigens niet verwonderlijk. Als een van de weinige ontwikkelde landen stijgen de zorgkosten in de VS nog steeds exponentieel in waarde. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Barclays, is de zorgwekkende trend in beeld gebracht. Gemiddeld betaalt een Amerikaans huishouden meer dan $ 8.000 aan zorgkosten. En dat is beduidend hoger dan in de meeste andere ontwikkelde landen het geval is. Daarnaast ligt de gemiddelde levensverwachting in de VS ook drastisch lager dan in de andere ontwikkelde landen het geval is.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.