Een groot gedeelte van de beleggers kan moeilijk omgaan met een beurscorrectie. Een scherpe beursdaling leidt vaak tot angst onder beleggers. En het verleden leert ons dat angst op de beursvloer niet bepaald een goede raadgever is. Het verleden leert ons juist dat beleggers blij met een beurscorrectie moeten zijn.

Vorig jaar werden de beurzen voor het laatst geconfronteerd met een serieuze beursdaling. Dat wist destijds zelfs te leiden tot een Bear Market. Daar is sprake van indien de beurzen met minstens 20% in waarde weten te dalen. Beleggers die destijds van de beursdaling hebben geprofiteerd, zitten op dit moment met een mooie winst opgescheept.

Beleggers kunnen van een beurscorrectie profiteren

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, blijkt ook dat beleggers juist moeten profiteren van een beurscorrectie. Zo blijkt uit de bovenstaande tabel dat de beurzen in 90% van de gevallen een jaar na een beurscorrectie hoger noteren. Het gemiddelde rendement bedraagt daarbij ruim 23%. Ook noteren de beurzen meestal twee jaar na een correctie hoger (87% van de gevallen). De gemiddelde winst bedraagt in dat geval zelfs bijna 38%.

Aangezien de aandelenmarkten op de lange termijn gemeten stijgen, lijken beleggers juist blij te moeten zijn op het moment dat ze een kans krijgen om tegen een ‘discount’ aandelen aan de portefeuille toe te voegen. Het verleden leert ons immers dat dit zeldzame koopkansen zijn.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)