Er heerst al maanden een optimistische stemming op de beursvloer. Analisten en beleggers zijn het er over eens dat de beurzen nog veel verder in waarde kunnen gaan stijgen. De coronacrisis is al naar de achtergrond verschoven en ook de andere donkere wolken lijken ineens verdwenen te zijn. Die optimistische stemming kan de beurzen uiteindelijk duur komen te staan.

Tijdens de voorbijgaande maanden wisten de wereldwijde beurzen stevig in waarde te stijgen. Beleggers lijken zich nog maar weinig zorgen te maken over de coronacrisis. Er wordt met name gekeken naar het ruimhartige monetaire beleid van de centrale banken. En de verwachting is dat de centrale banken nog maanden soepel zullen omgaan met hun monetaire beleid.

Dit is niet het moment om optimistisch gestemd te zijn

Uit onderzoek van SentimenTrader blijkt echter dat dit wellicht niet het moment is om optimistisch gestemd te zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de beurzen normaliter tegenvallend presteren op het moment dat er sprake is van een groot optimisme. Tijdens sommige voorgaande keren wisten de beurzen aanvankelijk nog een tijd staande te blijven, maar niet veel later werden de indices alsnog geconfronteerd met een beurscorrectie.

Beleggers lijken juist een koopdrang te moeten hebben op het moment dat er sprake is van een groot pessimisme. Juist op die momenten kunnen aandelen tegen een ‘discount’ aan de portefeuille toegevoegd worden.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>