De rust op de financiële markten lijkt weer volledig teruggekeerd te zijn. En dat was enkele maanden geleden nog totaal anders. Zo werden de financiële markten aan het einde van 2018 nog geconfronteerd met flinke koersbewegingen. Mogelijk keren die ‘heftige’ bewegingen binnen afzienbare tijd weer terug.

Tot nu toe verloopt dit beursjaar vlekkeloos. De wereldwijde aandelenmarkten zitten in de lift en de noemenswaardige correcties van dit jaar zijn op één hand te tellen. De stier lijkt op dit moment oppermachtig te zijn en er zijn maar weinig beleggers te vinden die nog rekenen op het doemscenario die aan het einde van vorig jaar verkondigd werd. Toch moeten beleggers juist nu rekening houden met de terugkeer van de beer.

Beweeglijkheid kan als een dief in de nacht terugkeren

Jesse Colombo, analist bij RIA Advisors, deelde op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat het ‘slimme geld’ op dit moment massaal inzet op een terugkeerde beweeglijkheid. Dit ‘slimme geld’ bestaat uit analisten die het in het verleden meermaals bij het juiste eind hadden. De voorgaande twee keer dat deze groep mensen speculeerde op een stijgende volatiliteit, werden de financiële markten inderdaad niet veel later geconfronteerd met heftige koersbewegingen. Dat was namelijk aan het begin en aan het einde van 2018 het geval.

Moeten we, nu het slimme geld weer massaal gelooft in stijgende volatiliteit, de veiligheidsriemen weer tevoorschijn halen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>