Het zijn bijzondere tijden. Al weken worden de financiële markten geconfronteerd met grote beweeglijkheid. Gisteren wisten de wereldwijde beurzen fors in waarde te stijgen. Dit was overigens ook wel hard nodig, want tijdens de voorbijgaande weken werd er veel beurswaarde ingeleverd. Dit is zelfs de snelste 30% daling ooit!

Het coronavirus is ontstaan binnen de Chinese landsgrenzen. Aanvankelijk leek dit virus geen bedreiging voor de rest van de wereld te zijn, want de beurzen wisten zelfs nog te stijgen naar nieuwe recordkoersen. De ommekeer vond plaats toen het dodelijke virus zich enorm rap binnen de Europese landsgrenzen wist te verspreiden. Inmiddels is Europa uitgegroeid tot het epicentrum van het coronavirus.

We leven in een bijzondere tijd

Als gevolg van de snelle verspreiding van dit dodelijke virus werden de aandelenmarkten geconfronteerd met stevige verliezen. De meeste beurzen wisten binnen twee weken in een officiële Bear Market terecht te komen. Daar is sprake van indien een index met minstens 20% in waarde weet te dalen.

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dit de snelste 30% daling ooit is. De S&P 500 index had hier slechts 22 handelsdagen voor nodig. En dat is een nieuw record, want het vorige record dateerde met 31 handelsdagen uit het jaar 1929. Tijdens het jaar 1987 had de beer 38 handelsdagen nodig om een beursdaling van 30% op de borden te toveren.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)