Het moraal van de Duitse bedrijven zag in maart de scherpte daling sinds de unificatie van het land in 1990. Dat blijkt uit een onderzoek van de Institute of Economics Research. De Duitse IFO index viel naar 86.1 in maart komende van 96.0 in februari. Het cijfer viel lager uit dan economen hadden verwacht, met een score van 86.1 is de IFO gezakt naar het laagste niveau sinds 2009.

De Duitse bedrijven hebben het zwaar in deze tijden van COVID-19, blijkt uit onderzoek van de Institute of Economic Research. De IFO index viel harder dan verwacht van 96.0 in februari naar 86.1 in maart. De scherpste daling op één maand sinds 1990. Dat maakt dat het moraal van Duitse bedrijven tevens op het laagste niveau noteert sinds 2009.

The German economy is in shock.

Dit cijfer komt er nadat Duitsland, en andere grote economieën, maatregelen nemen om de impact van het coronavirus te tackelen. Ook Duitsland heeft een soort lockdown ingevoerd om de verspreiding van het virus in te perken en dat laat zich voelen aan de bedrijfsactiviteiten en resultaten. De Duitse economie is in ‘shock’ en zal dit kwartaal vermoedelijk niet gaan groeien.

It should not come as a surprise to anyone but economic data for March and beyond will be horrible and probably even beyond the traditional meaning of horrible.

Stimulus

Alle westerse economieën maken nu hetzelfde mee en hebben te maken met zware uitdagingen. Het woord recessie is hier zelfs niet eens op zijn plaats vermits veel van de economieën gewoon volledig stilliggen. Dat geldt ook voor Duitsland uiteraard.

Duitsland, dat zeer afhankelijk is van export, heeft plannen bekendgemaakt om nieuwe leningen aan te gaan om zo de economische impact van de pandemie te counteren. Ze zijn van plan om 750 miljard euro in de economie te pompen, een noodzakelijke injectie want anders zou de Duitse economie serieus in het slop geraken.

Bronnen: CNBC

Foto: Piqsels

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)