Rond medio maart wisten de wereldwijde aandelenmarkten een stevige bodem neer te zetten. Op dit moment noteren de meeste beurzen tientallen procenten hoger ten opzichte van de laagste koers die in de maand maart bereikt werd. Dit is zelfs de sterkste herstelbeweging ooit. Het vorige record dateert uit het jaar 1983.

Tijdens de voorbijgaande handelsdagen werden de beurzen geconfronteerd met enkele stevige berentikken. Met name tijdens de handelssessie van donderdag was er sprake van een waar bloedbad. Totaal onverwachts keerde de paniek onder de beleggers terug. Dat wist op die dag ook te resulteren in een stevige stijging bij de volatiliteitsindex (VIX).

Zijn de beurzen te ver doorgeslagen?

Ondanks deze terugval staan de meeste beurzen er nog steeds uitstekend voor. Eigenlijk had niemand een dergelijke herstelbeweging zien aankomen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, is te zien dat dit tot nu toe de sterkste herstelbeweging ooit is. Nog nooit wist de S&P 500 index in zo’n korte tijd, vanaf de bodem gerekend, zo fors in waarde te stijgen.

Deze grafiek geeft overigens ook aan dat de herstelbeweging mogelijk iets te ver is doorgeslagen. Juist nu lijken beleggers er verstandig aan te doen om voorzichtig te werk te gaan.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis