Zeggen dat marihuana-aandelen goed in de markt liggen de laatste weken, is een open deur intrappen. Toch is er een aandeel dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Het is niet alleen een van de grootste producenten, maar ook een soort van Berkshire Hathaway van de marihuana-sector. We hebben het dan over het Canadese Aurora Cannabis.

Aurora maakte bekend dat ze 3 keer meer omzet boekten afgelopen kwartaal. Dat kwam door een hoger volume aan verkoop, maar ook als resultaat van de investeringen die het bedrijf doet.

Aurora lijkt goed voorbereid op de officiële legalisering van marihuana in Canada volgende maand. Naast een voorraad voor een stijgende vraag en producten met hogere marges, werpen de investeringen ook zijn vruchten af.

Tijdens de laatste conference call maakte het bedrijf bekend dat de investeringen in publieke bedrijven ondertussen opgelopen is tot 700 miljoen Canadese dollars.

Gratis Gids om te beginnen beleggen in marihuana-aandelen

Zo investeerde Aurora in januari 55 miljoen Canadese dollar (goed voor 33 miljoen aandelen aan 1,65 CAD) in Green Oragnic Dutchman. Het heeft een belang van 17% en kan dat optrekken tot 50%. De beurskoers van Green Organic Dutchman bedraagt momenteel … 8 CAD.

Daarnaast investeerde Aurora ook al in:

  • Hempco Food and Fiber Inc.
  • CTT Pharmaceuticals Inc.
  • Choom Holdings Inc.
  • Capcium Inc. (niet beursgenoteerd)

Aurora Cannabis: Investeringen & overnames

Via deze investeringen kan Aurora ook diverse partnerschappen aangaan. Dat is naast de productie van marihuana voor legale verkoop, een bijzonder sterke kracht achter de groei van het bedrijf.

“Beyond simple fee-to-sale, Aurora has established a deep presence in every aspect of the cannabis industry value chain. This includes plant genetics and industry leading research, facility design, extraction and formulation right through the consumer engagement and point-of-sale.” Zegt COO Cameron Battley.

Naast die investeringen doet Aurora ook overnames. Zo was er de grote overname van MedReleaf ter waarde van $2,5 miljard in mei, maar werden ook nog 5 andere bedrijven overgenomen in het afgelopen jaar.

Op die manier profileert Aurora Cannabis zich steeds meer als de Berkshire Hathaway van de marihuana-sector.

Bron: MarketWatch

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.