De Amerikaanse economie weet in deze onzekere tijd bijzonder goed staande te blijven. De groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product is tijdens het afgelopen kwartaal wel wat afgezwakt, maar kwam alsnog hoger uit dan de verwachtingen. Toch is het nog maar de vraag of dat ook tijdens de rest van dit jaar het geval zal zijn.

De wereldeconomie heeft langzaam maar zeker zijn beste tijd gehad. Als gevolg van de opgelopen handelsspanningen in de wereld is de groei flink aangetast. Met name de groeilanden hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Ook de motor van de Europese economie, de Duitse economie, wist tijdens het afgelopen kwartaal maar net aan een officiële recessie te ontkomen.

Amerikaanse consumentenuitgaven kunnen onder druk komen te staan

Toch weten de Amerikanen in al dit economische geweld goed staande te blijven. En dat verbaast sommige beleggers. Zeker omdat Trump met zijn handelsbeleid de veroorzaker is van de handelsonrust in de wereld. De reden dat de Amerikaanse economie redelijk gemakkelijk overeind weet te blijven is te vinden in de hoek van de consumentenuitgaven. Die zien er namelijk nog steeds behoorlijk goed uit en deze binnenlandse bestedingen vormen het belangrijkste deel van de Amerikaanse economie.

Toch is het nog maar de vraag of die consumentenuitgaven ook tijdens de komende maanden hoog zullen blijven. Volgens de mannen van Macrobond and Nordea zal de groei van de Amerikaanse consumentenuitgaven tijdens de komende maanden stil kunnen komen te liggen. Hun model laat namelijk zien dat die binnenlandse bestedingen binnen een jaar zelfs op het laagste niveau sinds het jaar 2011 zouden kunnen uitkomen. En dat zou uiteraard grote gevolgen hebben voor de groei van de Amerikaanse economie.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)