De wereldwijde aandelenmarkten wisten tijdens de afgelopen twee maanden bijzonder goede zaken te doen. De groeimarkten vielen daarbij in positieve zin op. En dat is wel opvallend te noemen, want enkele maanden geleden waren er maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd waren in een belegging in groeimarkten. En daarom beschikken deze Emerging Markets nog over het nodige koerspotentieel.

Het jaar 2018 stond voornamelijk in het teken van de opgelopen handelsspanningen in de wereld. Als gevolg van het handelsbeleid van Donald Trump is er min of meer een handelsoorlog losgebarsten. En de groeilanden kwamen daarin als grote verliezer uit de strijd. Zij zijn immers voor het grootste deel afhankelijk van hun export. En juist die export kwam, door tal van importheffingen, flink onder druk te staan.

Groeimarkten beschikken nog over voldoende potentieel

Toch ziet de huidige situatie er een stuk beter uit voor de meeste groeilanden. Volgens Trump is de kans namelijk groot dat er binnenkort een handelsakkoord gesloten gaat worden met de Chinezen. En dat zou een belangrijke stap zijn in het reduceren van de handelsspanningen in de wereld.

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de Emerging Markets Index op het punt staat om opwaarts uit te breken. De index noteert inmiddels boven het 200-daagsgemiddelde en daarnaast lijkt nu ook de weerstandslijn gebroken te worden.

Is een trenddraai aanstaande?

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER