Het zal niemand zijn ontgaan dat er op dit moment sprake is van een tekort aan grondstoffen en materialen. Volgens diverse economen kan dit tekort zelfs een bedreiging zijn voor de economische groei. Als gevolg van deze schaarste zitten de prijzen van commodities al maanden in de lift. En dat heeft zelfs geresulteerd in een van de grootste commodity Bull Markets ooit.
Aan het begin van het jaar 2020 werd de commoditysector nog geconfronteerd met een aanzienlijke koersdaling. Als reactie op het coronavirus moesten niet alleen de wereldwijde beurzen stevig waarde inleveren, ook de commodities zaten in de hoek waar de klappen vielen. Dat was destijds ook goed uit te leggen, want het toen nog onbekende virus kon leiden tot een grootschalige en diepe economische recessie. En daarmee zou dus de vraag naar grondstoffen gaan afnemen.
Beleggers investeren weer massaal in commodities
Door het ingrijpen van de centrale banken en de overheden bleef de economische schade beperkt. Tenminste, die schade was zeker wel groot maar slechts van korte duur. De economie kreeg weer een kickstart nadat de meeste beperkende maatregelen werden opgeheven. Ondertussen probeerden de centrale banken en de overheden er voor te zorgen dat bedrijven overeind bleven door middel van ruimhartige steunmaatregelen.
Door dit monetaire ingrijpen is er vervolgens een gigantische mismatch ontstaan tussen vraag en aanbod. Terwijl het aanbod teruggedrongen was, bleef de vraag onverminderd hoog. En juist na de coronacrisis wist die vraag nog veel verder toe te nemen. Als reactie hierop kwam er binnen de commoditysector een einde aan een jarenlange Bear Market. En op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bank of America Global Investment Strategy, is te zien dat dit tot nu toe een van de grootste commodity Bull Markets ooit is. En het einde lijkt nog niet in zicht te zijn.
Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.
Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>