De coronacrisis weet er voor te zorgen dat de wereldeconomie dit jaar geconfronteerd wordt met een historische krimp. Haast geen enkel land weet de nare gevolgen van deze crisis te ontlopen. De verschillen tussen de sectoren zijn juist in deze crisis enorm groot. De oliesector is een sector die op dit moment hard getroffen wordt door de coronacrisis.

Al enkele jaren zit de oliemarkt in de hoek waar de klappen vallen. De relatief lage olieprijs van de afgelopen jaren wist er voor te zorgen dat diverse oliebedrijven een faillissement hebben moeten aanvragen. Met name de Amerikaanse oliebedrijven hebben het lastig. Hun kostprijs ligt immers veelal boven de huidige prijs van een vat ruwe olie.

Beleggers vluchten weg uit de oliesector

Uit onderzoek van BCA Research blijkt dat steeds meer beleggers de oliesector de rug toekeren. Dat is overigens ook niet vreemd, want een van de belangrijkste redenen om een olieaandeel aan de portefeuille toe te voegen, lijkt verdwenen te zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, te zien dat het dividend binnen de oliesector in een jaar tijd met ongeveer 60% is gedaald.

Deze grafiek maakt duidelijk dat de oliesector op dit moment hard geraakt wordt door de coronacrisis. En ook de toekomst lijkt voor de traditionele oliebedrijven er niet bepaald rooskleurig uit te zien.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar