Al jarenlang weten de Amerikaanse beurzen beter te presteren dan de meeste andere Westerse beurzen. Volgens sommige analisten komt dit voort uit het feit dat in de VS de meeste ‘groeiaandelen’ te vinden zijn. Feit is wel dat Amerikaanse aandelen, in vergelijking met de rest van de wereld, historisch overgewaardeerd zijn.

Als het om groeiaandelen gaat dan kan je bijvoorbeeld denken aan Tesla, Netflix, Amazon, Facebook en Google. Het is inderdaad waar dat de meeste groeiaandelen afkomstig zijn uit de VS. Dat is ook dé reden waarom de techsector op de Amerikaanse beurs van cruciaal belang is. We weten ondertussen ook dat groeiaandelen over het algemeen hoger gewaardeerd staan (in verhouding tot de winst) dan de ‘traditionele’ aandelen.

Neemt de kans op een nieuwe beurscrash toe?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat Amerikaanse aandelen in verhouding tot de rest van de wereld zelden zo overgewaardeerd waren. Alleen tijdens de financiële crisis en in het jaar 2017 (na de belastingverlaging van Trump) waren Amerikaanse aandelen duurder gewaardeerd dan vandaag de dag het geval is.

Op de grafiek is tevens te zien dat het tijdens de voorgaande keren niet goed afliep met Amerikaanse aandelen. Tijdens alle keren werden de Amerikaanse beurzen niet veel later geconfronteerd met een serieuze beursdaling. In sommige gevallen wist dat zelfs te leiden tot een historische beurscrash.

Moeten beleggers zich voorbereiden op een nieuwe beurscrash?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)