Het zal geen belegger zijn ontgaan dat de Fed onlangs een nieuw opkoopbeleid heeft gelanceerd. Dit beleid is compleet anders dan alle andere stimuleringspakketten die we in het verleden hebben gezien. Nog nooit eerder was de Amerikaanse centrale bank zo agressief obligaties aan het opkopen. En dat weet te zorgen voor een groot probleem.

Afgelopen week liet Fed-voorzitter Jerome Powell nogmaals weten dat de Amerikaanse centrale bank alles zal doen om een harde val van de economie te voorkomen. Al wekenlang worden er miljarden dollars in de economie gepompt. Voorlopig lijken met name de financiële markten hiervan te profiteren.

Vroeg of laat komt er een einde aan het opkoopbeleid van de Fed

Inmiddels stroomt de geldkraan van de Fed al enkele weken flink door. Het resultaat is op de financiële markten duidelijk terug te zien. Tijdens de afgelopen zes weken wisten de beurzen immers fors in waarde te stijgen. En dat terwijl de onderliggende winstcijfers steeds beroerder werden.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Lohman Econometrics, is te zien dat de S&P 500 voorwaartse koers-winstverhouding is gestegen naar het hoogste niveau sinds de internetzeepbel (2000). Het gemiddelde S&P aandeel noteert nu tegen meer dan 20 keer de verwachte winst. En de Fed lijkt daar een belangrijk aandeel in te hebben gehad, want er is een duidelijke correlatie zichtbaar tussen de balanspositie van de Fed en de koers-winstverhouding bij de S&P 500 index.

Het probleem is alleen dat de Fed niet eeuwig kan doorgaan met het strooien van geld. Zodra de geldkraan ook maar iets dichtgedraaid wordt, zal het effect op de financiële markten desastreus zijn. Beleggers zijn dus gewaarschuwd.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.