De Franse autogroep Fiat Chrysler rapporteert dat hun resultaat voor Q1 in de lijn van de verwachtingen ligt met een verlies van 1,8 miljard dollar. Het resultaat is negatief omwille van COVID-19 en het sluiten van verschillende fabrieken in Europa, China en Noord-Amerika. Op zich maken ze zich geen zorgen gezien de trend zich voordoet over de hele wereld.

Net zoals bijna elke bedrijf weet ook de Franse autobouwer Fiat Chrysler niet goed te presteren en boekte tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een slecht resultaat. De autogroep zat tijdens de eerste drie maanden met een verlies van 1,8 miljard dollar wegens de financiële gevolgen door het coronavirus en het sluiten van fabrieken.

Maar ondanks deze onverwachte en moeilijke situatie op de markten, zijn ze vastberaden om hun uitgestippeld beleid voor 2020 gewoon uit te voeren. Ze verwachten ook dat ze het grootste deel van hun fabrieken in Noord-Amerika deze maand gaan heropstarten.

De omzet tijdens Q1 daalde met 16 procent naar 22,3 miljard dollar terwijl hun globale verkoop met 21 procent daalde. Er resteert ongeveer zo een 20 miljard dollar aan liquiditeit, ruim voldoende dus om deze zware en moeilijke periode te overbruggen. Het valt dus eigenlijk nog goed mee gezien ze tijdens het eerste kwartaal ‘maar’ 1,8 miljard dollar hebben verloren.

We continue to assess all funding options and expect to access funding as and when available on reasonable terms to further strengthen our balance sheet and enhance our liquidity to optimize our financial flexibility.

Het bestuur van de Franse autogroep ziet de heropstart volledig zitten en blijft positief voor 2020. Hun fabrieken in China zijn reeds opgestart en die in Europa zullen de komende weken ook worden geopend. De woordvoerder van het bedrijf zegt dat ze alles onder controle hebben en uitkijken om de draad opnieuw op te pikken.

Bronnen: CNBC

Foto: Libreshot

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>