De zilverprijs heeft het tijdens de afgelopen maanden niet gemakkelijk gehad. Sinds de zomer wordt het edelmetaal al geconfronteerd met een dalende beweging. Toch kan daar binnenkort verandering in gaan komen. Het heeft er immers alle schijn van dat er binnenkort een nieuwe zilverrally van start gaat. Beleggers doen er dus verstandig aan om de zilvermarkt nauwlettend in de gaten te houden.

Door de coronacrisis is de interesse in edelmetalen toegenomen. Beleggers realiseren zich juist nu dat bescherming van de portefeuille belangrijk is. En de edelmetalen bewijzen al decennialang dat ze kunnen fungeren als een ‘veilige haven’.

Dit is hét moment om terug te keren naar de zilvermarkt

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, is de kans op een nieuwe zilverrally groot. Hij deelde via Market Smith de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat een belangrijke zilvermijn-ETF op dit moment bezig is aan opwaartse uitbraak. In dit geval gaat het om de Silver Miners ETF (SIL). Onlangs wist deze ETF een belangrijke steun te vinden rond de zone van $ 40. Vanaf dat punt gerekend is deze zilvermijn-ETF al met enkele procenten in waarde gestegen.

Mocht de Silver Miners ETF binnenkort de weerstandslijn doorbreken, dan gaat er officieel een nieuwe stijgende trend van start. In dat geval kunnen beleggers er maar beter snel bij zijn, want in de zilvermarkt kan alles razendsnel verlopen. De zilverstieren lijken er in ieder geval klaar voor te zijn.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!