De edelmetalen zijn tot nu toe aan een fantastisch jaar bezig. Eigenlijk sinds de zomer van 2018 zit de goudprijs al in de lift. De zilverprijs had aanvankelijk nog last van de nodige ‘opstartproblemen’, maar wist tijdens de laatste weken een inhaalslag te maken. Ten opzichte van aandelen lijkt zilver op dit moment behoorlijk interessant te zijn.

De wereldwijde aandelenmarkten noteren nog steeds een mooie plus ten opzichte van de slotstand van 2018. Toch heerst er op dit moment een pessimistische sfeer op de beursvloer. En dat heeft alles te maken met de dalende beweging van de afgelopen weken. Daarnaast blijft de handelsoorlog een hoofdpijndossier voor beleggers.

Zilver kan de komende jaren gaan verrassen

Zilver

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de zilverprijs jarenlang een minder goede prestatie wist af te leveren dan de toonaangevende S&P 500 index. Maar, op deze grafiek is ook te zien dat die trend onlangs is veranderd. Op dit moment mogen we zelfs spreken van een definitieve trenddraai.

Volgens de mannen van Crescat Capital LLC kan dit goed nieuws betekenen voor de zilverprijs. Deze trenddraai doet namelijk vermoeden dat de zilverprijs op dit moment in het voordeel is ten opzichte van aandelen. En een dergelijke trenddraai was voor het laatst zichtbaar in het jaar 2001. En dat betekende destijds het startsein voor een zilverrally die uiteindelijk 10 jaar lang wist stand te houden.

En een dergelijke rally mogen beleggers deze keer niet opnieuw missen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!