De huidige Bull Market lijkt haast onverwoestbaar te zijn. Tijdens de afgelopen handelsweek wist de S&P 500 index op dagbasis een nieuwe recordkoers neer te zetten. En daarmee werd bevestigd dat de huidige Bull Market, die sinds het jaar 2009 van kracht is, nog steeds intact is. Nog nooit eerder duurde een stierenmarkt zo lang. Maar, dit is niet de sterkste Bull Market ooit.

De wereldwijde aandelenmarkten zijn goed op weg om er een prachtig beursjaar van te maken. De meeste indices noteren op dit moment dubbele winstcijfers. Met name de groeilanden zijn dit jaar uitstekend uit de startblokken gekomen. Dat was overigens wel hard nodig, want de groeimarkten zijn tijdens het afgelopen jaar genadeloos afgestraft. Het vertrouwen in een handelsakkoord tussen de VS en China voedt het optimisme van de beleggers.

Deze Bull Market is niet in alles de beste

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Ryan Detrick, is te zien dat de huidige Bull Market de langste stierenmarkt uit de geschiedenis is (sinds de Tweede Wereldoorlog). Maar, dit is nog steeds niet de sterkste Bull Market ooit. Op dat gebied blijft de op één na langste stierenmarkt ooit de lijst aanvoeren. Tijdens de Bull Market van 1990-2000 wist de S&P 500 index immers met meer dan 400% in waarde te stijgen.

Wordt de titel van ‘sterkste Bull Market ooit’ de komende jaren ook beslecht?