Elon Musk zei zondag via Twitter dat Tesla opnieuw bitcoin zou willen accepteren als betaalmiddel. Maar alleen als de digitale munt op een ‘groene’ manier gemined wordt. Daarmee keert hij zijn kar nogmaals en zorgt hij opnieuw voor hype. De cryptomarkt is alleszins opgetogen, de bitcoin maakte een sprong van 13 procent na de tweet van Elon Musk. 

Zit het spel weer op de wagen? Tesla-CEO Elon Musk heeft zondag via Twitter laten weten dat ze opnieuw bitcoin willen accepteren als betaalmiddel. Echter hangt er een voorwaarde aan vast. Musk is namelijk enkel bereid bitcoin opnieuw te accepteren als betaalmiddel als de digitale munt op een relatief ‘groene’ manier wordt gedolven.

When there’s confirmation of reasonable (~50%) clean energy usage by miners with positive future trend, Tesla will resume allowing bitcoin transactions.

Musk reageerde op commentaar van Magda Wierzycka, CEO van de Zuid-Afrikaanse vermogensbeheerder Sygnia. Die zei dat Musk’s tweets over bitcoin ‘marktmanipulatie’ waren en dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission dit hoort te onderzoeken.

Betaalmiddel

In februari onthulde Tesla dat ze voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin hadden gekocht en dat ze bitcoin zouden accepteren als betaalmiddel voor hun voertuigen. Echter veranderde de houding van Musk enkele weken later. Omwille van zijn bezorgdheid over de impact van bitcoin op het milieu, accepteerde hij de digitale munt niet meer als betaalmiddel.

Wierzycka beweerde dat Tesla hun positie in bitcoin zou hebben verkocht. Musk ontkrachtte dit door hierop te reageren en te zeggen dat Tesla slechts 10 procent van zijn bitcoins zou verkocht hebben. De cryptomarkt is alleszins opgelucht, bitcoin maakte een sprong van 13 procent.

Bronnen: CNBC

Foto: Best Picko – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven