Als je naar de lange termijn grafiek kijkt, zou je bijna kunnen vergeten dat de wereldwijde beurzen tijdens het afgelopen jaar geconfronteerd zijn met een historische prijsval. De imposante beursrally die daarop volgde was immers nog indrukwekkender dan de koersdaling. Tot nu toe kunnen we zelfs spreken van de beste Bull Market ooit.

Er zijn genoeg beleggers te vinden die de beursrally van de afgelopen 16 maanden gemist hebben. In maart vorig jaar hadden immers maar weinig beleggers zien aankomen dat de beurzen een nieuwe bodem zouden gaan neerzetten. Destijds zag de toekomst er nog donker uit en waren er weinig lichtpuntjes te vinden. Achteraf gezien ging juist op dat moment de nieuwe Bull Market van start. En tot nu toe mogen we gerust spreken van een historische stierenmarkt.

Wordt dit de snelste koersverdubbeling tijdens een nieuwe Bull Market ooit?

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dat dit een historische Bull Market kan gaan worden. Inmiddels is de S&P 500 index vanaf het dieptepunt gerekend al met 97% in waarde gestegen en daarmee is Wall Street nog enkele procenten verwijderd van een koersverdubbeling. De kans is daarom ook groot dat het record van de Bull Market uit het jaar 2009 gaat sneuvelen. Destijds had Wall Street twee jaar nodig om in waarde te verdubbelen. Op dit moment staat de teller op ‘slechts’ 16 maanden.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, zijn de koersverdubbelingen tijdens de voorgaande Bull Markets in beeld gebracht. Met deze illustratie wordt duidelijk hoe bijzonder de huidige Bull Market is. De kortste Bear Market ooit is opgevolgd door de snelste koersverdubbeling tijdens een Bull Market ooit (als de S&P 500 index tenminste nog met 3% in waarde weet te stijgen). En dat is een mijlpaal om bij stil te staan.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar