De Amerikaanse techindex is een van de meest favoriete indexen onder beleggers. De interesse in deze techbeurs is tijdens de afgelopen jaren met name ontstaan door de fantastische rendementen die gerealiseerd werden. Toch kan een trenddraai zelfs bij deze geliefde index nabij zijn.

De meeste techaandelen hebben een uitdagende periode achter de rug liggen. Aan het begin van dit jaar hadden veel techaandelen het immers lastig als gevolg van de stijgende rentestanden. Op een gegeven moment wisten de S&P 500 index en de Dow Jones index zelfs een betere prestatie af te leveren dan de Nasdaq 100 index. En tijdens de afgelopen jaren was een dergelijke gebeurtenis niet erg vaak waarneembaar.

Is dit het moment om de Nasdaq 100 index te vermijden?

Tijdens de afgelopen weken is de interesse in techaandelen echter weer wat opgelaaid als gevolg van de dalende rentestanden. De Nasdaq 100 index wist zelfs haar records weer aan te scherpen. Ondanks deze fantastische recordrace kan een trenddraai nabij zijn.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Mark Ungewitter, is het technische plaatje bij de Amerikaanse techbeurs in beeld gebracht. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat de Nasdaq 100 index inmiddels de bovenkant van het stijgende trendkanaal bereikt heeft. En volgens de wetten van de technische analyse is de kans op een trenddraai derhalve groot. Met name ook omdat de techbeurs ook al eerder dit jaar is afgeketst van de weerstandslijn. Voorzichtigheid lijkt dus geboden te zijn.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>