Tijdens het afgelopen kwartaal moest de S&P 500 index uiteindelijk 20% aan beurswaarde inleveren. Uiteraard is dit een enorm groot verlies, maar dit verlies werd tijdens de laatste handelsweek van het kwartaal nog wat ingelopen. Uit onderzoek blijkt dat deze beursdaling juist enorme kansen biedt voor de oplettende belegger.

Er heerst nog steeds een pessimistische sfeer op de financiële markten. De onzekerheid rondom het coronavirus zorgt er voor dat beleggers voorzichtig zijn. Een groot deel van de beleggers staat op dit moment aan de zijkant toe te kijken. Dat kan overigens ook goed nieuws betekenen voor de aandelenmarkten. Op het moment dat de onzekerheid namelijk minder wordt, zullen deze beleggers weer sneller terugkeren naar de financiële markten.

Worden de beurzen getrakteerd op een forse herstelbeweging?

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, kan een stevig kwartaalverlies tijdens het eerste kwartaal juist enorm goed nieuws betekenen voor de aandelenmarkten. In het verleden is dit namelijk zes keer eerder gebeurd en tijdens de rest van het jaar was er gemiddeld sprake van een beursstijging met bijna 40%. Alleen in het jaar 2001 was er tijdens de rest van het jaar sprake van een beursdaling. Deze daling was overigens minimaal (-1,06%).

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat aandelen mogelijk op dit moment historisch goedkoop gewaardeerd zijn.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.