Officieel gezien is het tweede jaar van de Bull Market aangebroken. De S&P 500 index wist op 23 maart 2020 een stevige bodem neer te zetten en vanaf dat moment gerekend zijn de beurskoersen aanzienlijk in waarde gestegen. Mogen beleggers ook tijdens het tweede jaar rekenen op verder stijgende beurskoersen?

Tegen alle verwachtingen in wisten de wereldwijde beurzen tijdens maart vorig jaar een stevige bodem neer te zetten. Op dat moment zat de wereldeconomie nog maar net gevangen in de coronacrisis. Toch keken beleggers toen al vooruit en werd er gerekend op een sterk economisch herstel. Als de economische ramingen uitkomen, dan staat dat indrukwekkende economische herstel inderdaad voor de deur.

Komt er dit jaar een beurscorrectie van minstens 10%?

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, heeft onderzocht wat beleggers van het tweede jaar binnen deze Bull Market mogen verwachten. Sinds de Tweede Wereldoorlog is de S&P 500 index vijf keer eerder geconfronteerd met een Bear Market van minstens 30%. Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van LPL Research, zijn de resultaten in beeld gebracht. Vanaf de bodem gerekend wist de S&P 500 index tijdens alle voorgaande keren tijdens het tweede jaar van de Bull Market in het groen te sluiten. De gemiddelde beursstijging tijdens het tweede jaar bedraagt 17%.

Overigens betekent dit niet dat beleggers dit jaar niet hoeven te vrezen voor een beurscorrectie. Gemiddeld genomen was er immers tijdens het tweede jaar van de Bull Market sprake van een zogenoemde ‘pullback’ van ruim 10%. Mocht het verleden zich gaan herhalen, dan kan deze (mogelijke) beurscorrectie wel aangegrepen worden om posities aan de portefeuille toe te voegen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar