De Verenigde Staten van Amerika is nu officieel dé nummer 1 voor bitcoin miners, voor het eerst stoot het China van de troon. Hoewel het al een tijdje in de lucht hing, bevestigde de data van Cambridge University het gerucht. De hashrate ligt er op 35,4 procent wat meer is dan in China. De verschuiving is er gekomen door de harde ‘crackdown’ van de Chinese autoriteiten.

Sinds de Chinese autoriteiten zo hard optreden tegen crypto en vooral het minen van digitale munten, zijn heel wat miners verhuisd naar andere oorden om hun activiteiten verder te zetten. De populairste bestemming voor deze miners is de Verenigde Staten van Amerika waardoor China niet langer op nummer één staat als ‘mining paradijs’.

Volgens gegevens van Cambridge University bevindt 35,4 procent van bitcoin’s hashrate zich in de Verenigde Staten, dat is een toename van 428 procent ten opzichte van september vorig jaar. 12 maanden geleden lag het grootste deel van de hashrate in China, zonder dat iemand ook maar in de buurt kwam. Maar door de ‘crackdown’ van de afgelopen maanden viel de helft van bitcoin’s mining kracht offline en zochten miners andere locaties om verder te kunnen doen.

In de staat Texas liggen de energieprijzen bijzonder laag, wat een sterke drijfveer is voor miners om zich er te vestigen. Daarenboven is de Verenigde Staten een grote voorstander van hernieuwbare energie, wat de kosten voor elektriciteit evenzeer drukken. Adam Back, CEO van Blockstream, benadrukt dat miners op zoek zijn naar het goedkoopste van het goedkoopste.

Mining is price sensitive, so as to seek out the lowest-cost power and the lowest-cost power tends to be renewable because if you’re burning fossil fuels … it has extraction, refinement and transport costs.

Kazachstan

Niet alle miners verkassen naar de Verenigde Staten, ook Kazachstan is bijzonder populair met 18,1 procent van alle miningactiviteiten. Hier wordt vooral steenkool gebruikt om energie op te wekken, wat evenzeer een goedkope manier is maar zeer vervuilend voor het milieu.

Maar volgens marktkenners zou de verhoogde activiteit in Kazachstan slechts een tijdelijk fenomeen zijn. Veel miners met oudere machines hebben zich er gevestigd. Maar als die machines aan vernieuwing toe zijn, gaan deze miners vermoedelijk opnieuw ‘migreren’ naar een locatie waar gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare energie.

Bronnen: MacKenzie Sigalos – CNBC

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven