Tijdens de afgelopen handelsweken zijn de beurzen geconfronteerd met een dalende koersbeweging. Langzaam maar zeker heeft het optimisme op de beursvloer plaats moeten maken voor pessimisme. Toch hoeft dit helemaal geen slecht nieuws voor de beurzen te betekenen. Het verleden wijst immers juist uit dat pessimisme vaak weet te leiden tot nieuwe bodems.

Tijdens de maand september zijn de meeste beurzen geconfronteerd met een rode eindstand. Eigenlijk is dit niet zo verwonderlijk, want traditioneel gezien is september geen goede handelsmaand. Toch was dit wel even wennen, want voor de S&P 500 index betekende dit de eerste rode handelsmaand van het jaar.

Wordt er binnenkort een nieuwe bodem neergezet?

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research is de kans aanwezig dat de S&P 500 index binnenkort een nieuwe bodem gaat neerzetten. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat het koopvolume in zogenoemde ‘Inverse ETF’s’ tijdens de afgelopen handelsweek wist te stijgen naar een nieuwe recordhoogte. De ETF’s stijgen in waarde op het moment dat het onderliggende product (aandelen) in waarde weet te dalen.

Op de grafiek is te zien dat een dergelijk koopvolume tijdens de afgelopen drie jaar meermaals is bereikt. Tijdens alle keren wist de S&P 500 index niet veel later een nieuwe bodem neer te zetten en ging er een nieuwe opwaartse trend van start. Mogen beleggers alvast vooruitkijken naar een nieuwe eindejaarsrally?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar