De Amerikaanse centrale bank voerde afgelopen woensdag een nieuwe renteverlaging door. Dit was de derde renteverlaging van dit jaar. Opnieuw was er sprake van een renteverlaging met 25 basispunten. En uit onderzoek blijkt dat deze renteverlaging perfect getimed was.

Jerome Powell wist afgelopen woensdag beleggers tevreden te stellen met een nieuwe renteverlaging. Ook de toespraak van Powell kwam goed aan op Wall Street. Ondanks dat gaf Trump een dag later opnieuw keihard kritiek op het beleid van de Amerikaanse centrale bank. De president liet weten dat de Fed een groter probleem is dan China. Volgens Trump reageert Powell te traag op de huidige economische ontwikkelingen.

Deze renteverlaging betekent goed nieuws voor de beursrally

Volgens de mannen van LPL Research was de renteverlaging afgelopen week perfect getimed. Toen de renteverlaging doorgevoerd werd, was de S&P 500 index minder dan 1% verwijderd van haar recordkoers. In het verleden hebben we dit 11 keer eerder meegemaakt. Tijdens alle keren noteerde de S&P 500 index een jaar later hoger. Gemiddeld gezien bedraagt het rendement zelfs 14%.

Mocht het verleden een goede maatstaf zijn voor het voorspellen van de toekomst, dan voorspelt dit onderzoek veel goeds voor het komende beursjaar. Volgens dit onderzoek komt er immers de komende twaalf maanden nog geen einde aan de beursrally.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS