Tijdens de afgelopen handelsweek wist de goudprijs goede zaken te doen. En dat kwam voor veel beleggers als een verrassing, aangezien de aandelenmarkten ook in waarde wisten te stijgen. En meestal beweegt de goudprijs tegengesteld aan de beurzen. Al is daar dit jaar weinig van terug te zien. Volgens kenners is de goudprijs bezig aan een nieuwe opwaartse uitbraak.

Het gele edelmetaal heeft een aantal lastige weken achter de rug liggen. Sinds de zomer staat de goudprijs al onder druk en mede daardoor heeft een deel van de beleggers de goudmarkt (weer) verlaten. Toch noteert de goudprijs nog altijd fors hoger dan de slotstand van 2018. En volgens een belangrijke grafiek kan de goudprijs de komende tijd weer op weg gaan richting het jaarhoogtepunt.

Gaat er een nieuwe goudrally van start?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de dalende trend van de afgelopen weken gezien kan worden als een ‘adempauze’ voor de goudstieren. De mannen van Crescat Capital LLC wijzen beleggers er op dat een soortgelijk beeld ook zichtbaar was in de periode februari-juni van dit jaar. Uiteindelijk brak de goudprijs destijds ook opwaarts uit en werden de goudbeleggers getrakteerd op een nieuwe goudrally.

En volgens de mannen van Crescat Capital LLC kan een soortgelijk scenario zich nu opnieuw gaan voltrekken. Tijdens de afgelopen week wist de goudprijs namelijk opwaarts uit te breken en daarmee mogen beleggers hopen op een nieuwe goudrally. En in dat geval kunnen beleggers maar beter opschieten, want binnen de goudmarkt kan alles heel snel gaan.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS