Officieel is er medio maart een nieuwe Bull Market van start gegaan. Tijdens de eerste maanden van die nieuwe stierenmarkt ging een groot gedeelte van de analisten er nog vanuit dat het slechts een herstelbeweging binnen de Bear Market betrof. Inmiddels zijn de meeste analisten bijgedraaid. Sommige indices zijn vanaf dat punt gerekend zelfs in waarde verdubbeld.

De laatste twee handelsweken van het jaar zijn aangebroken. Dit betreffen geen volledige handelsweken, want als gevolg van de kerstdagen en het nieuwe jaar zijn de meeste beurzen tijdens beide handelsweken op vrijdag gesloten. Vooralsnog weten de beurzen ook tijdens het slot van het jaar goed te blijven liggen.

Kans op verder stijgende beurskoersen is groot

Uit onderzoek van Troy Bombardia blijkt dat dit mogelijk slechts het begin van een nieuwe Bull Market is. Hij deelde op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de Russell 2000 index vanaf de bodem uit maart gerekend in waarde is verdubbeld. Tevens beweegt 88% van de aandelen binnen die index boven haar 200-daagsgemiddelde. Een dergelijke notering werd sinds de jaren ’90 slechts drie keer eerder bereikt. Op de grafiek is te zien dat de beurzen tijdens de voorgaande keren meestal enkele weken later geconfronteerd werden met een beurscorrectie, maar dat de beurzen daarna nog veel verder in waarde wisten te stijgen.

Mogen we ook tijdens de komende beursjaren rekenen op verder stijgende beurskoersen?

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar